Sommer-, vinter- og helårsdæk

De fleste ved at det anbefales at køre på sommerdæk om sommeren og vinterdæk om vinteren, men hvad er helårsdæk og hvor gode er de i forhold til at køre med sommer-/vinterdæk?

Helårsdæk skal ses som et alternativ til at skifte mellem sommerdæk og vinterdæk. Du skal dog ikke se det som en besparelse at køre på helårsdæk, da man om sommeren ikke slider på vinterdækkene og omvendt. Den lille besparelse der evt. kan være, er skiftet mellem sommer- og vinterdæk, som naturligvis ikke er aktuel hvis man kører på helårsdæk.

Helårsdæk er langt bedre end for bare 10 år siden, men de er naturligvis ikke lige så gode om sommeren som sommer dæk og om vinteren som vinterdæk, helårsdæk er dog blevet langt bedre de seneste år. Man kan sige at helårsdæk er en blanding af sommer- og vinterdæk og at deres egenskaber ligger nogenlunde mellem sommer- og vinterdæk.

Kvalitets reservedele og 3 års garanti.

Vi bruger og forhandler kun reservedele og tilbehør i OE kvalitet, på den måde sikres at evt. garanti på bilen bibeholdes og at reservedelene har længst mulig levetid. Der ydes 3 års garanti på reservedele, hvis der er tale om fabrikations- eller materialefejl.

Vær opmærksom på nedenstående…

  • Helårsdæk og sommerdæk koster næsten det samme.
  • Helårsdæk har lidt ringere egenskaber en sommerdæk om sommeren.
  • Helårsdæk har lidt ringere egenskaber en vinterdæk om vinteren.
  • Hvis du er tvivl så kontakt os, så hjælper vi selvfølgelig gerne.

I følge loven må slidbanen på dækkene ikke være under 1,6mm, vi anbefaler dog at det ikke kommer under 3mm. Der er ingen regler for hvor gammelt et dæk må være, men med årene forringes dækegenskaberne. Vi anbefaler dog at dine dæk aldrig bliver mere end 10 år gamle, da dækkene ændres og egenskaberne forringes. Skulle dine dæk ikke være slidt ned inden da, anbefaler vi at du får tjekket dine dæk når de er 5 år.

Hvis det er dæk på en Tempo 100 godkendt påhængsvogn, er lovkravet at dækkene højst må være 6 år gamle.